UUTISET

Näytä nykyinen sisältö RSS-syötteenä

UUTISET


Julkaistu , julkaisija

Laa Laa:n vuosi 2020

Uusia tuulia, kasvua ja tuhottomasti töitä

Uusi vuosi, ja vuosikymmen, pääsi taas vaihtumaan. Itsellä on tällä hetkellä täyspäiväistä yrittäjyyttä takana muutamia kuukausia. On aika tehdä suunnitelmia Laa Laa:n vuodelle 2020, jonka teemana on: "täysillä eteenpäin, meni syteen tai saveen".

Missä näen Laa Laa Livingin vuonna 2020? Ehdottomasti ykkösasiana haluan edelleen tuoda pinnalle ekologista, kestävää ja mukautuvaa sisustusta. Luoda esineitä, jotka pysyvät mukana myrskyissä elämäntilanteiden muuttuessa, kodin vaihtuessa tai muuten vain sisustuksen muutoksissa. Valikoimamme tulee vuonna 2020 laajenemaan ja erityisesti seinäristikoiden oheistuotteet saavat jalansijaansa. Näissä on tuotekehityksen suhteen loppusilaukset käynnissä, joten pian saatte nähdä, miten rakentaa ristikoitanne entistä mielikuvituksellisemmin.

Seinaeristikot_sisustukseen_laa_laa_living

Verkkokauppa alkaa olla viimein kasassa, vaikka kehityskohteita toki löytyy koko ajan (jos sinulla on ideoita tai olet huomannut jotain korjattavaa, olisin kiitollinen jos kertoisit siitä). Verkkokauppa-alustamme vaihtui marraskuussa ja se olikin kivinen tie. Häsläyksiltä ei todellakaan vältytty ja meinasi koko Laa Laa kadota intterwebbistä kokonaan. Noh, niistä selvittiin. Verkkokauppa kehittyy taustalla koko ajan, mutta myös muuta tekemistä piisaa enemmän kuin käsiä riittää tekemään. Vuonna 2020 Laa Laa panostaa erityisesti brändin sekä jälleenmyyjäverkoston kasvattamiseen. Pyrimme etsimään lisää suomalaisia jälleenmyyjiä sekä laajentamaan myyntiä ulkomaille. Ensimmäisenä uudistuneen Laa Laa Livingin ulkomaan jälleenmyyjänä toimiikin Lavly Tsekeistä, jonka yhteistyöstä olemme erityisen innoissamme!

Mitä yrittäjälle muuten kuuluu? No pidän vuotta 2020 jonkinlaisena risteyskohtana elämässäni. Tänä vuonna mennään eri saroilla tukka putkella ja pyritään kasvattamaan liiketoimintaa eri kanavissa. Laa Laa Living on silti se kaikista tärkein, jonka haluan nähdä kasvavan tulevana vuotena ja vakiinnuttavan paikkaansa suomalaisten kodeissa. Kysykää syksyllä uusiksi, mitkä ovat mietteet. Silloin on luultavasti jo selvillä, jatkanko yrittäjyyttä vai palaanko takaisin palkkatyöhön. Joka tapauksessa en aio luovuttaa kovinkaan helpolla, vaikka yksinyrittäjänä paineet kasvavatkin välillä kohtuuttomiksi. Toivon mukaan voin vuonna 2020 palkata ensimmäisen työntekijäni ja hankkia kunnolliset toimitilat! Siinähän on jo tavoitetta kerrakseen.

Vihreaet_saevyt_sisustukseen_tulevat_kasveista_vuonna_2020_laa_laa_living

Pidän kynsin ja hampain kiinni kestävän sisustuksen periaatteesta. Tavaroiden tulee olla kestäviä ja monikäyttöisiä, eettisesti tuotettuja laadukkaista materiaaleista sekä mukautua alati muuttuvaan ympäristöön. Näillä valinnoilla kuormitamme maailmaa mahdollisimman vähän luopumatta kuitenkaan inspiraatioiden lähteistä ja luovuudesta sisustuksessa.

Toivottakaa onnea!

Tuikku Dee Oy yrittäjä Anna Takala

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Tehdään hyvää yhdessä

Laa Laa:n oma hyväntekeväisyyskampanja

Yksi syy yrittäjäksi ryhtymisessäni oli se, että halusin vaikuttaa asioihin. Jättää positiivisen kädenjälkeni maailmaan. Vuosien aikana olen oppinut, että liike-elämä voi olla välillä melko häikäilemätöntä. Hyvienkin ihmisten moraalien rajat hämärtyvät ja joskus tulos tehdään keinoja kaihtamatta. Ei siinä, tottakai itsellänikin tavoite on tehdä voittoa, jotta yritykseni kasvaa ja voisin tarjota lapselleni hyvän tulevaisuuden sekä itselleni mukavat eläkepäivät. Haluaisin kuitenkin ennen kaikkea tehdä sen moraalisesti, kestävästi ja seisoa pää pystyssä kaikkien päätösteni takana. Yristyksestäni haluan tehdä kanavan, joka valistaa kuluttajia, kiinnittää huomiota epäkohtiin ja toimii eettisyyden sekä kestävän kehityksen puolesta.

pink-3861993_1920

Vuonna 2019 voin vihdoin ottaa ensiaskeleeni kohti eettisempää liiketoimintaa. Joulukuun 2019 verottomasta tulosta, niin verkkokaupasta tulevista kuin jälleenmyyjien ostoista, tullaan lahjoittamaan 10 % Laa Laa Livingin asiakkaiden valitsemaan hyväntekeväisyyskohteeseen. Tämä siksi, koska haluan tarjota ihmisille tilaisuuden vaikuttaa siihen, mihin lahjoitus menee ja toisaalta haluan myös itse pystyä tekemään jotain hyvää vuoden vilkkaimman kauden tuloilla. 10 % on se määrä, jonka uskon voivani maksaa niin, että rahaa jää myös liiketoiminnan kehittämiseen alkuvuodelle.

Jos haluat osallistua äänestykseen, voi tehdä sen Laa Laa Livingin Facebook sivuilla

Hyvä mieli valtaa kyllä itseni joka kerta, kun joku käy äänestämässä. Se kertoo siitä, että ihmiset välittävät ja haluavat saada äänensä kuuluville. Heillä on mielipide siitä, kuinka maailmaa tulisi parantaa ja kehittää, vaikka vain yksi pieni lahjoitus ja järjestö kerrallaan. Onneksi monet muutkin yritykset tekevät vastaavanlaisia kampanjoita. Toivottavasti tästä tulee positiivinen kierre, joka innostaa yrityksiä tekemään hyvää jatkossakin! Tämä tulee takuulla perinteeksi, josta emme tule luopumaan.

Kiitos kun olet mukana kampanjassa!

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Joulukuusen sisään tuomme, lalalalalaaa lalaalaalaaaa!

Saako jo laittaa joulukoristeita? Saa!

Heti kesäkuussa 2019 ostettuani Laa Laa Livingin, sain päähäni ajatuksen kuusen mallisesta ristikosta. Itselleni joulukuusi aiheuttaa jonkin sortin harmaita hiuksia, sillä sen rämpiminen metsästä kaksin vajaa 4-vuotiaan kanssa ei oikein ole se ensimmäinen seesteinen joulumuisto, jonka haluaisin säilöä vuoden 2019 joulusta. Toki, kokemus sekin ja ajatus jo sinäällään naurattaa. En myöskään ole kovin innokas maksamaan toista sataa kasvatetusta torilta haetusta kuusesta, joka pitäisi joulun jälkeen heittää menemään. Kaiken kruunaa pieni Ford Mondeoni, jolla kuusen kuljettaminen voisi olla lähempänä tragikomiikkaa kuin iloista lauleskelua joulukuusen sisääntuomisesta.

Parina aiempana vuotena olen ratkaissut kuusiongelman muovisella joulukuusella. Se onkin ollut ihan hyvä ratkaisu, mutta eipä tuokaan montaa vuotta kestä. Parin vuoden riuhtomisen, kasaamisen, kissan kynsien sekä kaatumisen jälkeen muovikuusi on melko raakile. Lisäksi olen alkanut vältellä mahdollisimman paljon muovista valmistettuja tuotteita. Mikromuovi on todellinen ongelma, joka tuohoaa tällä hetkellä maailman vesistöjä ja kertyy salakavalasti niin ruokiin, eläimiin kuin ihmisiin. Tästä syystä olemme tyttären kanssa pyrkineet luopumaan mm. fleece-vaatteista, siirtyneet astioissa ja pulloissa lasisiin malleihin sekä suosineet elitarvikkeita, joiden pakkaukset on valmistettu pahvista tai vastaavasta. Haluan itse uskoa, että jokaisen yksilön pienikin valinta tulee vaikuttamaan maailmaan ajan kanssa. Pienistä puroista kasvaa iso joki vai miten se meni?

Joulukuusi_ekologinen_vaihtoehto_joulusisustamiseen_laa_laa_living

No mutta joka tapauksessa, halusin tuoda koko joulusisustamiseen astetta ekologisemman, vastuullisemman ja kestävämmän näkökulman. Vaikka joulukoristeita onkin mukava alkaa kaivella Halloweenin jälkeen jo esille, harmittaa silti niiden hyödyttömyys muuna vuodenaikana. Lähdinkin pian kehittelemään ajatusta kuusen mallisesta muistitaulusta, joka toimii joulun alla DIY-joulukalenterina, koristeltavana kuusena ja muuna aikana kätevänä muistitauluna tai säilytysratkaisuna. Kuusi ei saanut mielestäni kuitenkaan olla liian iso, sillä sen piti sopia pienimpiinkin koteihin ja muuna vuodenaikana vaikka kätevästi siivouskaapin oveen tavaroiden säilöjäksi. Myös väriä pohdin pitkän aikaa ja päädyin perinteiseen mustaan ja valkoiseen. Näihin väreihin pystyisi yhdistelemään mitä tahansa koristeita ja ne sopisivat yhteen kaiken sisustuksen kanssa.

Niin sitten ensimmäiset kuusimallit saapuivat varastoon syyskuussa, jolloin esittelimme ne myös jälleenmyyjillemme. Kuuset saivat aivan ihanaa palautetta ja hymy naamalla aloin kuvailla kuusia erilaisten koristeiden ja valojen kera. Huomioikaa, että tällä hetkellä kuvausstudio puuttuu kokonaan, joten kuvaukset suoritan pääsääntöisesti olohuoneessani. Mutta toivon mukaan vuodelle 2020 saamme jos ammattitason kuvaajat, jotka herättävät kuuset täyteen eloonsa!

Kuusen mallinen seinäkoriste

Kuvailujen ja koristelujen jälkeen aloin suunnitella perinteisiä loppuvuoden karkeloita. Marraskuu ja joulukuu ovat itselleni aina erittäin kiireistä aikaa markkinointiin liittyvien konsultointitöiden, isänpäivän, tyttärein syntymäpäivien sekä itse joulun takia. Allekirjoitan siis täysin ajatuksen, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty! Tästä syystä joulukalenterien ilmestyessä kauppoihin, aloin jo miettiä millaiset kalenterit hommaisin meille täksi vuodeksi. Tiesin, että ne oli hankittava ajoissa, koska muuten unohtaisin ne. Tyttäreni usein toteaa, että "äiti, sä kyllä unohdat aina kaiken ja hukkaat kaiken". Totuus tulee lapsen suusta...

Joulukalentereja katsellessani minulle iski ajatus kuusesta DIY joulukalenterina. Perinteiset suklaakalenterit olivat kovin tylsiä ja kaiken maailman Lego-kalenterit todella kalliita! Otin 24 kpl klipsejä, pieniä paperipusseja sekä numerotarroja. Pussit täytin joko pienillä konvehdeilla tai tavaroilla, kuten pampuloilla, uudella heijastimella tai pikkulelulla. Klipseillä ripustin pussit kuusiristikkoon ja tadaa! Kalenteri oli valmis! Mikä parasta, luukkujen "avautuessa" niiden tilalle voi joulukuussa alkaa ripustelemaan palloja ja koristeita, jolloin kuusi on valmiiksi koristeltu, kun aattoaamu saapuu. Nerokasta, eikö? :D

DIY joulukalenteri kuusen mallinen

Laa Laa Livingin yrittäjänä minulla on se etu, että voin ottaa mallikuuset omaan käyttöön, joten nyt minulla on valkoinen kuusi joulukalenterina ja musta kuusi koristeena. Omasta mielestä tuo musta kuusi on vielä tyylikkäämpi, mutta kotini onkin kokonaisuudessaa vaalea, joten musta erottuu siellä edukseen. Vihdoin minulla on helppo tapa, jolla yhdistän joulukalenterin, joulukuusen ja joulukoristeet ekologisesti ja käytännöllisesti! Ristikoissa käytettävä metalli on vahvaa, eikä kuusi pääse vinksahtamaan, vaikka kissakin sen kimppuun hyökkäisi. Jälleen sain luovuttua yhdestä muovituotteesta ja korvattua sen kestävämmällä tavalla.

Hyvästi muovihärpäkkeet ja varisevat neulat!

Musta_metallinen_kuusi_valoilla

Kuusen malliset seinäristikot saapuivat varastoomme ja ovat nyt ostettavissa niin Laa Laa Livingin verkkokaupasta kuin valikoiduilta jälleenmyyjiltä.

Tilaa musta kuusiristikko >>

Tilaa valkoinen kuusiristikko >>

Lue koko viesti