Sisustustrendit 2020

Sisustustrendit 2020

Sisutustrendit 2020 - Mitä sisustaminen on uudella vuosikymmenellä?

Pian käännämme uuden sivun sisustuksen ja muodin vuosikymmenellä. Vuonna 2019 sisustuksen trendeissä nähtiin modernia tyylikkyyttä vaalealla ja valoisalla kodilla. Linjakkuuden ja minimalismin rinnalle nousi persoonallisia yksityiskohtia ja art decoa. Pastellin sävyt ovat pitäneet pintansa jo pidemmän aikaa, mutta pieniä väriläiskiä alkoi jo ilmestyä sinne ja tänne. Luonto alkoi pikkuhiljaa hiipiä koteihimme, mikä on ehdottomasti vain positiivinen asia! Skandinaavinen tyylikkyys levisi laajemmalle ja luonnonmateriaalien käyttö lisääntyi.

hardwood-1851071_1920

Kestävää sisustusta

Vuonna 2020 sisustuksessa tullaan korostamaan erityisesti ekologisuutta, jonka sanomaa me Laa Laa Livingillä tulemme jakamaan edelleen. Ekologisuuden lisäksi sisustuksessa tullaan kiinnittämään huomiota ylijäämä- ja kierrätysmateriaalien hyödyntämiseen, tuotteiden vastuulliseen valmistukseen, vanhan tuunaamiseen, käsityöhön sekä kotimaisuuteen.

Laa Laa Livingillä ekologisuus ja vastuullisuus ovat aina olleet pääprioriteettejamme. Tuotteet suunnitellaan huolellisesti Suomessa ja hiotaan loppuun asti valmistajamme kanssa, joka toimii naapurimaassamme Virossa. Materiaalit ovat huolella valittu kestävästä metallista niin, ettei niissä ole laatupoikkeamia. Tuotteet myös tarkastetaan yksitellen ennen pakkaamista ja asiakkaille lähettämistä. Suomalaisen käsityön suhteen tulemme etsimään uusia alihankkijoita uutuustuotteillemme sekä ottamaan valikoimiimme suomalaisten käsityöammattilaisten tuotteita.

Vanhan tuunaus näkyy Laa Laa Livingin filosofiassa siinä, että tuotteemme kestävät käyttöä ja ajan hammasta. Niitä voi hyödyntää ja muokata sisustuksen mukaan vuosikymmeniä eteenpäin, mikä vähentää sisustuksesta aiheutuvaa ympäristökuormitusta. Lisäksi tuotteemme ovat täysin kierrätettävissä metallinkäsittelyssä. Haaveenamme on, että tulevaisuudessa pystyisimme hyödyntämään kierrätettyjä ristikoita uusien ristikoiden tuotannossa!

Vihreaet_saevyt_sisustukseen_tulevat_kasveista_vuonna_2020_laa_laa_living

Uuden vuosikymmenen värimaailma

Harmaan eri sävyt, sekä musta ja valkoinen, ovat pitäneet pintansa sisustuksen trendisävyinä jo pidemmän aikaa. Vuoden 2020 trendivärejä tulee olemaan mm. beige sekä ruskean eri sävyt, jotka pikkuhiljaa syrjäyttävät harmaan luoden maanläheisempää tunnelmaa. Korostusväreillä tullaan leikkimään rohkeammin, ja niissä nousevat oikeuksiinsa erityisesti sininen ja vihreä. Beigeen on helppo yhdistää myös muita maanläheisiä värejä, kuten poltettua punaruskeaa tai sahraminkeltaista.

Sinisissä sisustusväreissä tullaan panostamaan erityisesti vahvaan mutta lempeään sävyyn. Sininen väri hajoittaa hieman vaaleaa beigeä, jolloin sisustus saa asteen särmää. Sinisen ei kuitenkaan tarvitse kattaa suuria alueita kodista, sillä pienikin sininen yksityiskohta tuo valoisuutta ja raikkautta sisustukseen.

Vihreän sävyissä luonnonläheinen oliivi tulee nostamaan sisustusväreissä suosiotaan. Vaaleanvihreä rauhoittaa ja tuo luonnonläheistä tunnelmaa sisustukseen. Oliivinvihreän sävyn kanssa beige sopii erinomaisesti yhteen. Maanläheinen sisustus herääkin vuonna 2020 eloon sinisen (taivas, vesi), beigen ja ruskean (maa, puu) sekä vihreän (kasvit) vankasta liitosta.

Sinisen_saevyt_sisustuksessa_2020_laa_laa_living

Laa Laa Livingin valikoimaan tulee vuonna 2020 erilaisia puusta valmistettuja tuotteita, jotka tuotetaan Suomessa ja pohjoismaissa. Näin haemme uusia värejä ja materiaaleja, jotka tukevat perusvalikoimaamme ja joita voidaan yhdistellä tuotteisiimme ennennäkemättömin tavoin. Verkkokaupasta tullaan vuonna 2020 löytämään myös taidetta, joka tulee olemaan sävysävyyn uusien väritrendien kanssa sekä huokumaan luonnon kauneutta sekä mystisyyttä.

 

Maanläheisyyttä ja vehreyttä

Sisustuksen muoti-ilmiönä tullaan 2020-luvulla näkemään entistä maanläheisempiä kokonaisuuksia, joita rakennetaan aidoista ja luonnonmukaisista materiaaleista. Huonekasvit nousevat taas arvostukseen luoden sisustukseen luonnonläheistä ilmettä. Kodin tunnelmassa tullaan panostamaan erityisesti rauhallisuuteen, jota tukevat luonnonsävyt ja aidot materiaalit. Itsensä kannattaa nyt ympäröidä mukavilla muistoilla, rauhallisilla sävyillä sekä luonnolla, joka rauhoittaa koko mielen ja kehon.

Toki kasvien hankinta edellyyttää jonkin sortin viherpeukalon vikaa. Erilaisset kaktukset ja aloet ovat hyvä vaihtoehto niille, jotka saavat huonekasvinsa useimmiten hengiltä. Huonekasveiksi on tarjolla myös muovisia vaihtoehtoja, mutta ne eivät niinkään sovi yhteen ekologisen sisustusajattelun kanssa. Muita helppohoitoisia huonekasveja ovat esimerkiksi Rahapuu, Anopinkieli, Traakkipuu sekä Viirivehka. Oikeita huonekasveja kannattaa suosia, sillä kauniin ulkomuodon lisäksi kasvit puhdistavat huoneilmaa.

Koristekasvit_ja_puu_sisustuksessa_2020_laa_laa_living

Kaarevat linjat

Kaarevat ja pyöreät muodot ovat sisustuksen kasvavassa suosiossa. Kalusteissa näkyy paljon 70-luvun henkeä, joka huokuu pehmeitä linjoja. Onneksi kuitenkin nämä saapuvat koteihimme päivitetyssä ja modernimmassa muodossa. Sisustusta on helppo pehmentää ja rahoittaa kaarevilla ja kulmattomilla sisustustuotteilla.

Laa Laa Livingin tuotevalikoimasta harvoin löytyykään teräviä tai raskaita muotoja. Klassinen pupuristikko tulee olemaan sisustuksen hittituote vuonna 2020 juurikin pyöreiden muotojensa ansiosta, ja sen kysyntä onkin lähtenyt jo nousuun vuoden 2019 loppupuolella. Keittiön sisustuksessa kannattaa hyödyntää käyttöesineitä, joten kaarevia muotoja on helppo hakea esimerksiksi Yo Zenin kauniista tarjottimista.

Sisustuksen_pyoereaet_muodot,_laempimaet_vaerit_2020_laa_laa_living

Leikkisä sisustus

Sisustustrendeissä tullaan 2020-luvulla korostamaan myös elämäniloa, mielikuvitusta sekä vapautta irroitella. Tästä kaikesta myös Laa Laa Living koostuu; mielikuvituksellisuuden mahdollistamisesta ja iloisesta, ehkä jopa lapsenmielisestä, elämänasenteesta. Muistakaa, että sisustamisen ei tule aina olla vakavaa vaan pieniä yksityiskohtia ja värejä voi aina valita leikkisyys ja pilke silmäkulmassa!

Laa_laa_living_sisustustuotteet_netistae

Muistatko tärpit vai tehdäänkö vielä yhteenveto? Eli:

  • Valitse kestäviä materiaaleja
  • Suosi eettisiä valmistajia
  • Tuo harmaan rinnalle väriä
  • Päästä luonto kotiisi
  • Luo pehmeyttä kaarevilla linjoilla
  • Ennen kaikkea: pidä pilke silmäkulmassa!

Mukavaa sisustusvuotta 2020!