Sisustusvalot ja tuikut

Valoa loppuvuoteen ja laskeutuvaan pimeyteen

Viimeistään Halloweenin tienoilla alkaa ainakin Suomessa kaipaamaan jo sitä piristävää ja lämmintä tunnelmavalaistusta, mitä sisustusvalot ja jouluvalot tuovat. Tosin, moni kutsuu niitä nykyään nimellä kausivalot, jotta niiden ripustaminen lokakuussa ei kuulostaisi niin hullulta. Ja miksi se olisikaan hullua! Valo tuo lämpöä mieleen ja piristystä arkeen.

Seinäristikoita on helppo koristaa sisustusvaloin. Normaaleja verkkovirralla toimivia sisustusvaloja on kaupat pullollaan, mutta varsinkin pienempiin ristikoihin ne saattavat olla melko pitkiä. Riippuu tietenkin miten ne haluaa asetella. Esimerkiksi seinää vasten nojallaan olevan sisustusristikon eteen voi asetella ison lasikulhon, johon laittaa valojohdon loppupää. Ylimääräisen osan voi käyttää miten itse haluaa ja liittää sen kiertämän vaikka pitkin pöytää tai katonrajaa.

Kuitenkin helpoin taka on ostaa pattereilla toimivia, sisäkäyttöön tarkoitettuja sisustusvaloja, jotka ovat usein melko lyhyitä ja monesti myös hauskan mallisia. Jo parilla eurolla saa ostettua ihanat valot, joilla koristaa vaikkapa tähden mallinen ristikko ikkunalle.

Valkoinen_taehtiristikko_ikkunaan,Medium

Kun ristikon ripustaa muualle kuin seinään, tulee sen kiinnitys varmistaa erittäin huolellisesti! Yläkuvassa tähtiristikko roikkuu ikkunakarmissa olevassa koukussa paksun vaijerin avulla. Älä laita mitään painavaa ristikkoon silloin, kun et saa sitä kiinnitettyä seinään ristikon mukana tulevissa kulmaruuveilla.

Sisustusvalojen avulla on helppo luoda myös erilaisia tunnelma-asetelmia juhlan mukaan. Valoja on ihana yhdistellä erilaisten materiaalien kanssa, kunhan muistaa varmistaa että valot on tarkoitettu juurikin sisäkäyttöön eivätkä ne pääse kuumiamaan.

Halloween,Medium

Halloween on syksyn juhlista sellainen, joka tupsahtaa eteen ja poistuu nopeasti. Aina tätä varten ei jaksa koko taloa alkaa koristamaan, joten ristikosta on helppo tehdä "koristealttari", joka tuo Halloween-tunnelmaa, mutta on nopea ja helppo purkaa pois pyhien jälkeen. Yllä olevassa kuvassa valojen kanssa on leikitty kaupasta ostetulla hämähäkinseitillä sekä oranssilla halloween-kipolla, joka tuo oikeaa sävyä.

Ristikoihin voi kiinnittää myös pieniä tuikkukippoja ja laittaa kynttilöitä palamaan. Tätä ei kuitenkaan suositella tehtäväksi sisätiloissa ainakaan silloin, jossei ristikon ja tuikkukippojen kiinnitystä ole kunnolla varmistettu. Ulkotiloissa terassilla ja parvekkeella ristikko tuo tuikkuineen ihanaa valaistusta syksyn ensimmäisille hämärille.

Ananas,Medium

Eri väriset sisustusvalot tuovat piristystä ympäri vuoden. Värejä voi vaihdella mielialan mukaan ja erityisesti lapset pitävät värikkäistä valoista osana lastenhuoneen sisustusta. Seinäristikko on monikäyttöisyydessään Must Have -sisustustuote, jonka värejä ja käyttötarkoitusta voi muutella vuodenajan, tunnetilojen ja mieltymysten mukaan. Pidä nyt sisustusvalot osana pirteää sisustusta ympärivuotisesti!

wire-grid-products-16